PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Zakazan zbor radnika “Komunalnih usluga”, moguć štrajk zbog neisplaćenih zarada

Unija slobodnih sindikata D.O.O “Komunalne usluge” Pljevlja za sjutra u 7:30 časova je zakazala zbor radnika preduzeća. Na sastanak su pozvani i predstavnici opštine Pljevlja. Zbor će se održati na platou ispred zgrade kapele groblja u Ravnima.

Portal “Pv informer” je saopštio da ima saznanja od pojedinih članova rukovodstva sindikalne organizacije da će jedan od predloga biti stupanje u generalni štrajk zbog neisplaćivanja zarada radnicima preduzeća, zbog kojih su dovedeni u veoma tešku materijalnu situaciju.

Nedavno se Sindikalna organizacija Komunalne usluge obratila predsjedniku Opštine Igoru Goluboviću sa zahtjevom da se uključi u rješavanje situacije u tom preduzeću koje je duže vrijeme u problemima. Predstavnici sindikata očekuju i prisustvo predsjednika opštine zboru radnika da bi iz prve ruke dobili informaciju šta opštinsko rukovodstvo čini da bi se izašlo iz ove situacije.

Situacija je postala još složenija kada je Poreska uprava blokirala račun firme zbog reprograma duga pa su radnici, navode u dopisu, kojima poslodavac duguje 16 plata dovedeni na rub egzistencije.

Skidanjem blokade računa bi se stvorili uslovi za normalno funkcionisanje Društva. Ukoliko izostane pomoć i podrška nadležnih organa rukovodstvo sindikata i radnici bi bili prinuđeni na preduzimanje radikalnih mjera.

Sjutrašnji zbor radnika bi trebao dati odgovore šta dalje u načinu za prevazilaženje krize,ostvarenju radničkih prava i iznalaženju načina za isplatu zaostalih zarada radnika.

izvor: PV Informer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s