PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

Pljevaljski mališani uskoro dobijaju edukativne poligone za igru

Podržavajući aktivnosti koje afirmišu važnost rasta i razvoja djeteta kroz igru, Opština Pljevlja je, uz pomoć školskih pedagoga započela projekat iscrtavanja rekreativno -edukativnih poligona koji podstiču na igru, razvoj motorike i logičko razmišljanje djece predškolskog i školskog uzrasta.

Plan je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Opštine, da se na više saobraćajno rasterećenih površina u gradu koje su prepoznate kao atraktivne za mališane, bojama za beton otpornim na spoljašnje uticaje, iscrtaju poligoni koji nude mogućnost za igru, ali i učenje.

– Akcija koju lokalna uprava realizuje u saradnji sa pljevaljskim entuzijastima iz ove oblasti, usmjerena je na zabavu i razvoj motoričkih sposobnosti najmlađih sugrađana i naišla je na mnoštvo pozitivnih komentara, tvrde iz Kabineta.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja, ova aktivnost će se realizovati i u narednom periodu, a ove godine će poligoni za igru mališanima biti dostupni kod Doma vojske, Sportskog centra “Ada”, na šetalištu u glavnog ulici, u blizini objekta Dnevnog centra i Zračka nade, kod dječijeg igrališta u naselju Gagovića imanje, u naseljima Moćevac i Guke.

izvor: facebook – Opština Pljevlja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s