PLJEVLJA PLJEVLJA - POLITIKA

Покрет за Пљевља: Асоцијације

Саопштење за јавност

Асоцијације

Странац или путник намјерник, неупућен у наше политичке згоде и незгоде, ако би прочитао нови изборни слоган владајућег ДПС-а, помислио би да се, не дај Боже, ради о новоформираном политичком субјекту, који је тек у настајању. Уосталом, ко би нормалан могао и помислити, да партија која влада тридесет година, тек сада хоће да то ради “одлучно”.

А како је то било до сада? Неодлучно, неуставно, незаконито, недемократски, непоштено, неодговорно, нестручно… Иначе, код огромне већине наших грађана, ова гротескна предизборна парола ДПС-а, осим мучног осјећаја у стомаку, изазива и бројне, друге асоцијације.
Организовани криминал и корупција eндемских размјера, бар према недавно саопштеном мишљењу америчке амбасадорке, Џуди Рајзинг Рајнке, а мора се признати, она није било ко.
Дискриминација по свим основама, усмјерена прије свега, против Срба и Српске православне цркве у Црној Гори, али и осталих који не мисле као владајућа каста.
Лаж. Провјерени инструмент и метод за вишедеценијско одржавање на власти Демократске партије социјалиста и њених политичких привезака.
Уништавање државе, економије, финансија, природних богатстава, привреде, здравства, школства, војске…
Чашћавање првог брата, прве сестре, синова, кумова, родбине, пријатеља и партијских функционера. Дарови су обично опљачкани од народа који их је бранио, чувао и градио генерацијама (шуме, руде, фабрике, хидроелектране, лименка и сл.)
Незаконитост. Немогуће је набројати све примјере, од незаконитих избора, незаконитог референдума, незаконитог финансирања ДПС-а Миговом ковертом, до неуставног и незаконитог насртаја на Митрополију и епархије СПЦ у Црној Гори.
Оснивање партијске цркве, на Осмом конгресу ДПС-а. До краја огољен крајњи циљ, одавно започетог, бруталаног обрачуна владајуће партије са једином канонски признатом православном црквом у држави.
И све то за Црну Гору, у име Црне Горе, заставе, химне, напретка, развоја, европске будућности и још много тога. Углавном, у име свог џепа и своје, све дебље коверте. Они би све да понове, само још овај пут, и продуже агонију за наредне четири године.

Не смијемо им дозволити ни минут продужетака. Овај меч мора бити завршен тридесетог увече, када се преброје листићи.
Избор је лак, једини сигуран пут за слободу и ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ!

НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И СВЕТИЊЕ!

Пљевља, ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА
13.08.2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s