CRNA GORA

“Mir je naša nacija”: Bešić lažnim istraživanjima pokušava podići rejting DPS-u

– Bilo je očekivano da Miloš Bešić po direktnom nalogu Đukanovića i Markovića, objavi lažno istraživanje javnog mnjenja u namjeri da podigne rejting DPS-u, a spusti Koaliciji „Mir je naša nacija“ koja bilježi po svim istraživanjima vrtoglavi rast, a o čemu je Bešić i sam upoznat. Međutim, očito da je nalog da se dvije nedelje pred izbore stvori iskrivljena slika političke stvarnosti, kako bi se DPS sa istorijskog minimuma podigao, smatraju iz koalicije “Mir je naša nacija”.

Da je u pitanju klasično naručeno istraživanje koalicije DPS-CEDEM-BEŠIĆ potvrđuje i javno ograđivanje „rezultati istraživanje nijesu prognoza izbornog rezultata“.

“Zamislite na koliko se procenata stvarno nalazi DPS, kad ga Cedem i Bešići drže na 35%. Istina je da DPS doživljava katarzu, da veliki broj nezadovoljnih iz DPS-a prilazi koalciji „Mir je naša nacija“, ali da te procente kriju, pa imamo spuštanje naše koalcije, a dizanje grogiranog DPS-a, koji je još niži od onoga što se prikazuje”, ističu iz koalicije “Mir je naša nacija”

Oni tvrde da je u pitanju neutemeljeno istraživanje potvrđuje i igra procentima koji su objavljeni u medijima. To se po njima zaključiti iz toga što je prvo koaliciji „Mir je naša nacija“ upisano, 14,5%, nekoliko minuta nakon toga 16,5, a nekon nekoliko minuta u grafikonu se pojavio procenat od 16,7%. Dakle, procenti se ispisuju proizvoljno i po potrebi.

Фотографија корисника Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora
Фотографија корисника Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora
Фотографија корисника Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Iako je istraživanje Cedema i Bešica trebalo da bude objavljeno polovinom juna, imamo kašnjenje dva mjeseca i objavljivanje poslednjeg dozvoljenog dana saglasno zakonu.

Iz Koalicije napominju javnost da je Bešić 2016. godine u istraživanjima pred parlamentarne izbore promašio raspored čak 19 od 81 mandata što ga je svrstalo u red najvećih promašaja u istoriji istraživanja. Pred prethodne parlamentarne izbore Bešić je promašio raspored oko četvrtine mandata u parlamentu, kako bi opoziciji nanio štetu. Iako u istraživanjima Bešić navodi mogućnost greške +/- 3%, na prethodnim parlamentarnim izborima greške su se kretale i do 325%.

“Ovakva podmetanja nas neće zaustaviti na putu da pomirimo, ozdravimo i razvijemo Crnu Goru, oslobodimo institucije iz kandži korupcije i kriminala i konačno stanemo na put podjelama. Mir je ono što najviše smeta autokratskom režimu. Mir je sigurna promjena vlasti. Mir je karta za sigurnu budućnost svih građana Crne Gore. Zato je MIR NAŠA NACIJA”, zaključuju iz koalicije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s