PLJEVLJA PLJEVLJA - POLITIKA

Покрет за Пљевља: Велика народна олуја

Саопштење за јавност

У великој су дилеми, ових дана, грађани Црне Горе. Да ли је Душко Марковић отишао у Улцињ да провјетри пензионерски хотел, пошто је сигурно обавјештен да је ових дана из Пљеваља кренуо велики народни вјетар, који ће до 30.августа, по свим прогнозама прерасти у олују, и одувати и њега и његову владу? Стога је добро провјерити у каквом је стању поменути хотел, у коме ће проводити своје пензионерске дане.
Друга могућност је, да је хотел отворио у својству носиоца изборне листе “ Одлучно за Црну Гору “ ДПС Мило Ђукановић, разумије се у „мајбаху“ и са државном пратњом. Али нико није смио да му каже да је хотел реновиран прошле године, и да је одлуком Владе затворен због короне.
Било како било, није заборавио да каже да ће се његова листа залагати за темељне вриједности Црне Горе. А темељне вриједности, према Душку Марковићу, су и намјера његове Владе да новом пучистичком руководству Будве, из буџетске резерве обезбједи новац за заостале плате запосленима у локалној администрацији, јавним установама и локалним медијима, иако то није по закону.
Није му пало на памет да на исти начин помогне запосленима у пљеваљском предузећу ДОО „Комуналне услуге“ , који су прије неколико дана, не случајно, испред Градске капеле одржали збор, на коме су истакли своје захтјеве:

1. да се одмах изврши деблокада жиро рачуна

2. исплата три лична доходка у року од седам дана и

3. покретање поступка против претходног менаџмента предузећа.

У случају неиспуњења захтјева у року од седам дана приступиће потпуној обустави рада. Жиро рачун предузећа, у чији састав улазе Градско гробље, Градска пијаца и Азил за напуштене животиње, блокиран је 29. априла ове године због дуга од 340.000 евра, а радници нису примили 16 плата. Пошто предсједник Општине Игор Голубовић, не хаје за њихове проблеме , чак их није удостојио да дође на збор, а предсједник Владе још мање, грађани Пљеваља се питају шта ће се десити ако се стварно обустави рад Градске капеле. Они који су склони црно хуморном размишљању кажу да се Влада побринула и за то, па је још прије неколико година ископала огромну рупу иза зграде „Оков“. На том мјесту требало је подићи пензионерску зграду, па пошто од тога нема ништа, онда може послужити за колективно сахрањивање.
Није ни мало случајно што запослени траже покретање поступка против претходног менаџмента предузећа које их је довело у овакав положај. Ради се о кадровима ДПС и СД–а који су у међувремену напустили предузеће, а сада шире причу да су за пропаст предузећа криви запослени јер су опозиционо настројени. Прво је директорка из редова Социјалдемократа када је довела предузеће на руб пропасти , напустила исто и отишла у Борд директора Рудника угља. Потом је дошла следећа директорка, некада дугогодишњи кадар СНП-а која је у међувремену прелетјела у ДПС. Пошто је и сама допринијела потунућу предузећа одлетела је у приватну фирму. Прије тога је извршила партијски задатак и поклонила општинском предузећу „ Чистоћа“ радну јединицу Паркинг сервис са шест запослених, углавном својих миљеника.
У времену од када је почела корона на Градском гробљу је обављено око 40 сахрана, од којих су 4 били жртве Ковид 19. У Градској капели нема воде, нема сапуна, а општински Кризни штаб није нашао за сходно да набави одјећу за једнократну употребу, која би се користила приликом сахране преминулих од короне.

Грађани Пљеваља због свега наведеног 30.августа сви заједно да подржимо велики народни вјетар и претворимо га у олују која ће одувати све политичке штеточине, које 30 година пљачкају Црну Гору.
ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ. НЕ ДАМО СВЕШТЕНИКЕ И СВЕТИЊЕ!

Пљевља, ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА
14.08.2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s