PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Bošković u Pljevljima: Put Kosanica – Glibaći – Bobovo najizazovniji projekat na kojem radi Vojska CG

Ministar odbrane Predrag Bošković sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i saradnicima obišao je radove na trasi puta Kosanica – Glibaći – Bobovo.

“Inženjerijska četa Vojske Crne Gore na terenu je nekoliko dana, gdje je očišćeno oko 350 metara puta”, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

foto: Ministarstvo odbrane

“Za prvu fazu izgradnje puta stvoreni su svi administrativni preduslovi. Vlada je donijela sve potrebne odluke, zbog čega smo malo čekali sa otpočinjanjem radova. Sada smo krenuli da radimo svim snagama”, istakao je ministar Bošković.

Podsjećamo da su radovi na putu Kosanica – Glibaći – Bobovo dogovoreni početkom maja mjeseca a početak radova bio je planiran za jun.

povezano: https://publikum.me/2020/05/08/vojska-crne-gore-pocinje-probijanje-i-nasipanje-puta-kosanica-bobovo-glibaci/

Kasnije je saopšteno da se radovi na putu odlažu zbog prisustva virusa COVID-19 među pripadnicima Vojske Crne Gore.

povezano: https://publikum.me/2020/07/11/koronavirus-prekinuo-radove-na-putu-kosanica-bobovo/

Bošković je danas kazao da je ovaj put jedan od najizazovnijih projekata na kojem radi Vojska Crne Gore.

“Projekat će zahtijevati duže vremensko prisustvo vojske na ovom potezu, ali u narednih godinu do dvije VCG uradiće sve što je potrebno na dionici dugoj 22km”, istakao je.

Bošković je poručio da će se postavljanjem asfalta od strane Opštine napraviti kvalitetan regionalan put, koji će biti dobra osnova za kasnije povezivanje ovog dijela zemlje sa BIH.

foto: Ministarstvo odbrane

Saradnja lokalne samouprave i Ministarstva odbrane, prema riječima predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, dobar je primjer kvalitetne saradnje.

– Zahvaljujem MO, jer smo u dobroj saradnji i sa Rudnikom uglja, dobili podršku za osnaživanje našeg lokalnog preduzeća koji se bavi održavanjem lokalnih puteva. kazao je Golubović.

“Dobili smo dva nova kamiona, sa čim ćemo, uz investiranje Opštine, dodatno osnažiti preduzeće i time našim sugrađanima na selu omogućiti dobre uslove života”, poručio je Golubović.

Ministar Bošković je podsjetio da je u zadnje tri godine Vojska Crne Gore rekonstruisala preko 500 kilometara puteva, dok je preko 40 kilometara novih puteva probijeno.

foto: Ministarstvo odbrane

“To je nešto sa čim možemo sa ponosom da se pohvalimo, jer time u potpunosti ispunjavamo treću misiju VCG, a to je pomoć civilnom stanovništvu”, zaključio je Bošković.

izvor: facebook – Ministarstvo odbrane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s