CG - BIZNIS CRNA GORA

Mijović: Marković da odgovori ko je uzeo milione za Možuru

Dejan Mijović, kandidat za poslanika koalicije Crno na bijelo nakon današnje reakcije iz Vlade Crne Gore ponovo je otvorenim pismom pozvao premijera da objavi ko je uzeo milione za Možuru.

,,Gospodine Markoviću, prozvao sam lično Vas i predsjednika Đukanovića da objavite ko je uzeo milione za Možuru i da time raspršite opravdane sumnje da ste to uradili upravo vas dvojica, jer ste po funkciji odgovorni za sve vladine odluke u vezi sa tim poslom”.

Dejan Mijović

Kako je kazao, umjesto od premijera, odgovor je stigao sa druge adrese.

,,Umjesto Vas, oglasila se ministarka ekonomije Dragica Sekulić tvrdnjom da ona nije dala saglasnost da se posrednici uvedu u koncesiju, čime je samo potvrdila da sve sumnje treba usmjeriti u vašem pravcu. Ako Vas ni njeno svjedočenje ne navede da prekinete ćutanje, neću biti jedini koji je uvjeren da ste baš Vi i Vaš šef Milo Đukanović glavni akteri tog prljavog posla. Jer, ćutanjem se brane samo kriminalci uhaćeni na djelu”, navodi Mijović.

On napominje da nije samozvani ekspert za energetiku, kako tvrdi ministarka Sekulić.

,,Ja sam samo javni svjedok svih dešavanja u Crnoj Gori u proteklih 30 godina. Mnogo sam kvalifikovaniji od nje da sudim o ekonomskim procesima, jer sam najveći dio radnog vijeka proveo na odgovornim položajima u međunarodnim organizacijama i finansisjkim institucijama, kao što su Inter-američka banka za razvoj, Svjetska bankaEvropska agencija za rekonstrukciju,… Imam i 50 akcija u EPCG koje vrijede oko 150 eura, a njih sam kupio samo da bih mogao učestvovati na skupštinama akcionara i obaviještavati javnost šta se tamo dešava, dopalo se to ili ne ministarki i njenim nalogodavcima”, zaključio je Mijović. 

izvor: crnonabijelo.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s