CG - POLITIKA CRNA GORA

Jokić: Markoviću, na koju i čiju Crkvu ste mislili?

Ujedinjena Crna Gora reagovala je na izjavu nosioca liste DPS-a na parlamentarnim izborima Duška Markovića, koji je u Zagoriču rekao da u DPS-u poštuju i Crkvu i vjernike, uz napomenu da u Crnoj Gori ima mjesta za sve.

“Gospodine Markoviću, kazali ste: ‘Mi poštujemo i Crkvu i vjernike’, pa vas kao vjernik pitam: Na koju i čiju Crkvu ste mislili? Da li je poštovanje moje SPC (do nedavno i vaše) rušenje manastirskog konaka na Briskoj gori? U svitanje, mučki, ljutim mašinama, uz obruč policije. Uz suze i drhtanje zatečenih monahinja! Niko od okupatora, a pamti ih ovaj prostor, nije dirao svetinje. To znate i vi i ja”, kazao je dr Danilo Jokić iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

Dr Danilo Jokić

On je pitao da li je prebijanje vladike Metodija na mostu na Ðurđevića Tari poštovanje vjernika.

“Da li je hapšenje i zadržavanje 72 sata u nikšićkom kazamatu, Vladike Joanikija i sedam sveštenika, čin poštovanja? Samo su stali na čelo naroda koji ište pravdu, kako i dolikuje jednom vladiki. I vi i ja znamo da tu ‘grijeh’ ne postoji! Da li je privođenje uglednih sveštenika po Crnoj Gori, poštovanje i Crkve i njenih vjernika? Ili je puko pokazivanje sile i lojalnosti vašem šefu, koji u izbornoj kampanji ne smije ni da pomene Crkvu, ni moju, ni onu njegovu i vašu ‘ateističnu'”, navodi, između ostalog, Jokić.

Pitao je i da li se usvajanjem “sramnog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, uoči najvećeg hrišćanskog praznika Božića, iskazuje poštovanje Crkvi i vjernicima”.

“Nikad niko nije, ni Crkvi, ni vjernicima, na takav način čestitao Božić. I neće, nikada više, dok je ljudi i vremena! Pamti ovaj narod premijeru! Ista ta mladost, te divne djevojke i mladići, olovkom, kao božijom rukom, će vam 30. avgusta, pokazati kako se poštuju i Crkva i vjera, Markoviću! Od njih ćete naučiti kako se pišu nove stranice istorije”, navode iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

izvor: rtcg.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s