CG - POLITIKA CRNA GORA

Novović: Program Dveri “Za budućnost Crne Gore”

Saopštenje za javnost

Deklarisani desničar, fašista, nedićevac i ljotićevac iz susjedstva, Boško Obradović, u skladu sa retrogradnom nacionalističkom politikom koju vatreno zastupa, drznuo se da se umiješa u izbornu kampanju u Crnoj Gori. Rječnikom osobe koja, očigledno s pravom, nosi nadimak „čačanski zilot“, Obradović poziva na smjenu vlasti i podršku Demokratskom frontu i sličnim političkim snagama u Crnoj Gori, koje s njim dijele iste zaostale i primitivne političke i sociološke stavove.

Obradović, čiji je pokret Dveri i zvanično bio proglašen za fašističku organizaciju i njen rad zabranjen, zapravo jeste pravo ogledalo onih koje podržava u Crnoj Gori, njihov glasnogovornik za srpsko tržište. Hrabro, kao i uvijek, DF i njegovi lideri se neće usprotiviti Obradovićevoj podršci, jer dijele iste ideje, zvanično zapisane u programu Dveri: savez sa Rusijom umjesto Evropske Unije, zabrana abortusa, ukidanje prava LGBT populaciji, obavezno služenje vojnog roka, briga o SPC i svetosavlju na prvom mjestu u odnosu na druge vjerske zajednice, antimigrantska politika, ponovno ujedinjenje, odnosno utapanje Crne Gore i Republike Srpske u Srbiju… Sve je to razobličena politika DF-a, saopštena glasom Boška Obradovića. Čak ni onda kada je Obradović Boku Kotorsku proglašavao za srpsku, njegovi partneri iz DF-a nijesu našli za shodno da ga upozore da takvim nacionalističkim izjavama ne uznemirava građane Crne Gore.

No, sva je sreća i za Crnu Goru i za Srbiju, što će se Obradović i svi crnogorski obradovići 30. avgusta proslaviti jednako kao što se Boško proslavio bojkotom izbora u Srbiji i čuvenim štrajkom glađu.

Crna Gora je izabrala i brani svoj put ka evropskim vrijednostima i svoje mjesto u civilizovanom svijetu kojem pripada, nasuprot Obradovićevom svetosavskom, srpskom nacionalizmu, fašizmu i euroskepticizmu.

Radule Novović, kandidatat za poslanika sa liste “Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović”

  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s