CG - POLITIKA CRNA GORA

“Mir je naša nacija” u odgovoru DPS-u: Bježite od riječi MIR kao Sveto Marović od pravde

Saopštenje za javnost

Današnjim saopštenjem DPS je potvrdio da ga ništa više ne boli od riječi „mir“ i od slogana „Mir je naša nacija“. Toliko, da javno demonstrira politički kukavičluk i servira odavno izlizane i potrošene priče o fiktivnim neprijateljima, odbranama, svađama, zaštitnicima, izdajnicima i patriotama. Danas takva saopštenja služe za zabavu, humor i satiru, a nezaobilazna su tema mim scene, domaćih i regionalnih aforističara.

https://www.dps.me/me/vijest/oo-dps-bar-ispod-maske-mirnog-gradanskog-jagnjeta-zapravo-vreba-nacionalisticki-vuk

Crtači fašističkih grafita, toliko su postali neozbiljni, da nema čovjeka u Crnoj Gori koji ne zna da je svaka poruka mržnje, svaki crtež netrpeljivosti i svaki zvuk koji poziva na podjele, skrojen u ideološko-identitetskoj kuhinji DPS-a. Zato i bježite od riječi MIR, od poziva na MIR i od slogana koji sadrži MIR kao lopov od policije, kao zec od vuka i kao Sveto Marović od pravde.

Ali kada smo kod mira, da vas još jednom podučimo šta je to mir.

Mir je kada ne nasjedamo na podjele koje plasirate, već im se smijemo. Mir je kada smo složni i odlučni da vas pošaljemo u političku prošlost. Mir je kada želimo da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Mir je kada oslobodimo Crnu Goru iz kandži kriminalaca i tajkuna. Mir je kada zaustavimo pljačku. Mir je kada preko računa za struju ne finansiramo Blaža Đukanovića. Mir je kada nam se kriminalci ne rugaju iz Beograda. Mir je kad Crna Gora uđe u Evropsku uniju. Mir je kad radnici nijesu robovi tajkuna. Mir je kad vi „branite državu“, a građani vas ismijavaju.

Zato se od mira plašite, ali mir će vas pobijediti zato što mir nema alternativu. Zato i mir jeste naša nacija.

Koalicija “Mir je naša nacija”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s