PLJEVLJA PLJEVLJA - DRUŠTVO

U pljevaljskoj bolnici 7 kovid pacijenata, 6 medicinskih radnika u samoizolaciji

Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice u Pljevljima nalazi se sedam kovid pozitivnih pacijenata uglavnom sa lakom ili srednje teškom kliničkom slikom – kazao je direktor te zdravstvene ustanove Edo Lalović i dodao da su svi za sada stabilnog sdravstvenog stanja.

U samoizolaciji je, kako je kazao, šest medicinskih radnika.

Lalović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore istakao i ljudske i profesionalne kvalitete medicinske sestre Dragane Loncović koja je juče preminula od posljedica koronavirusa.

Pljevaljska bolnica i opština izgubila je vrijednog i požrtvovanog medicinskog radnika. Ističem njene ljudske i profesinalne kvalitete. Ona je bila posebno omiljena. Sa tugom smo primili vijest o smrti naše medicinske sestre Dragane koja je bila i ostala uzor profesionalne etike među medicinskim osobljem u Pljevljima” – kazao je Lalović.

Svi u Infektivnoj klinici su, kako je rekao, za sada stabilnog sdravstvenog stanja koje se redovno prati i pod stalnim su nadzorom. 

Od šest medicinara u samoizolaciji jedan je ljekar, dok su petoro medicinski tehničari.

– Oni su dobrog zdravstvenog stanja i čekaju dva negativna PCR testa koji su uslov za vraćanje u redovne radne aktivnosti – kazao je Lalović.

U zdravstvenoj ustanovi na čijem je čelu raspolažu sa, kako je naveo dva stacionarna i tri portabilna respiratora što je, kako je ocijenio, u ovom momentu sasvim dovoljno za Opštu bolnici Pljevlja. Lalović ističe da u bolnici imaju kompletnu zaštitnu opremu.

izvor: pobjeda.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s