PLJEVLJA PLJEVLJA - BIZNIS

Radnici DOO “Komunalne usluge” stupili u štrajk

izvor: PV Informer

Na prostoru ispred gradske kapele danas je održan novi zbor radnika DOO “Komunalne usluge” Pljevlja, na kome su radnici preduzeća zbog neispunjenja zahtjeva sa prošlog zbora radnika od strane nadležnih u opštini Pljevlja, donijeli odluku u stupanju u štrajk, saopštio nam je predsjednik sindikalne organizacije Unije slobodnih sindikata u preduzeću Vukadin Šljukić.

Po završetku zbora radnici su se uputili ispred zgrade opštine Pljevlja, da bi predstavnike radnika oko 10 časova primili potpredsjednik opštine Mervan Avdović i sekretar Sekretarijata za stambeno – komunalne poslove,saobraćaj i vode Zoran Čolović. Predstavnici opštine Pljevlja su izrazili razumjevanje za tešku finansijsku situaciju u preduzeću i činjenicu da se radnicima duguje 16 plata ali do konkretnih odluka nije došlo.

Na kraju sastanka odlučeno je da se zakaže novi sastanak predstavnika radnika u petak u 14 časova sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem. Na današnjem sastanku sa predstavnicima opštine koja je osnivač preduzeća bili su direktor preduzeća “Komunalne usluge” Dragiša Dzarić i predsjednik sindikalne organizacije Unije slobodnih sindikata u preduzeću Vukadin Šljukić.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s