PLJEVLJA PLJEVLJA - POLITIKA

JANJUŠEVIĆ: Mir je kada ne uništavate javna preduzeća i šaljete radnike na ulicu

Saopštenje za javnost

Nakon što je DPS vlast uništila i ugasila Agenciju za stambeno poslovni fond, nakon što je zatvorila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, sada planira da zatvori i Komunalne usluge i na ulicu pošalje više od pedeset porodica. Očito da je međupartijski obračun u vladajućoj koaliciji isprepletan nepotističkom mrežom koštao radnike u ovom momentu 14, odnosno 16 plata. Stanje je dramatično i u ostalim javnim preduzećima čiji se kumulativni gubici i dugovi mjere milionima eura i samo je pitanje dana kada će nastupiti finansijski kolaps.

Čemu gospodo služi naša služba za zbrinjavanje napuštenih životinja kada morate da platite pajser gradonačelniku Kotora da taj posao radi umjesto našeg preduzeća?
Takođe, najveće majstorstvo u stvaranju nesloge i unošenju razdora u kolektiv pokazuje se upravo na primjeru Komunalnih usluga. Tako je vlast odlučila da napravi selekciju i samo dijelu radnika isplati pomoć, kako bi pokušala amortizovati nezadovoljstvo zbog dugovanja rekordnih 14 odnosno 16 zarada. Po ustaljenoj autokratskoj praksi, vladajuća struktura pokušava da radnike ponizi, da im da mrvice umjesto plata koje su časno, pošteno, odgovorno i predanim radom zaradili. I ne samo to, za uloženi napor i rad, zarade su inače ponižavajuće niske i nedovoljne za pristojan život i egzistenciju njihovih porodica. Ko to smije da se igra sa sudbinama radničkih porodica u Pljevljima?

Radnici Komunalnih usluga su svojevrsni heroji današnjeg vremena. U periodu pandemije korona virusa, obavili su više sahrana osoba koje su bile zaražene ovim virusom bez adekvatne opreme što je neshvatljivo s obzirom da je “lokalnom NKT-u” poštovanje mjera “na prvom mjestu”. I jeste, ali za one što sjede u kancelarijama, ali ne i za one koji rade.

Zato je mir kada ne uništavate javna preduzeća i ne šaljete radnike na ulicu. Mir je kada su plate redovne. Mir je kada radnici pristojno žive od svog rada. Mir su jaka i stabilna javna preduzeća. Mir je kada pošteni ljudi upravljaju javnim službama. Mir su zadovoljni radnici. Zato pozivam sve radnike da 30. avgusta izaberu MIR, zaokruže broj 11, jer MIR JE NAŠA NACIJA.

Dušan Janjušević. odbornik Demokrata u SO Pljevlja, koalicija “Mir je naša nacija”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s